Livet och diabetes – Sveriges största diabetesblogg

Vad vi hade…

I Sverige lever omkring 50 000 människor med diabetes typ 1. Det är en obotlig, livslång och dödlig sjukdom. Diabetes är skit, för att tala klartext. Det är en ständig kohandel mellan vad man vill göra och vad sjukdomen tillåter.

Det som för de flesta är en spontanfika är ett jäkla pill och planerande för den som lever med diabetes. Trots det är det ganska tyst om sjukdomen. Kanske beror det på okunnighet. Kanske beror det på att diabetes på många sätt är osynligt.

Roche Diabetes Care såg att det saknades en plats för diabetikernas egna berättelser om vardagen med sjukdomen – en vardag vars komplexitet och belastning vi andra aldrig kan förstå.

…vad vi gjorde…

I februari 2016 lanserades bloggen Livet och Diabetes. Där kan den som lever med diabetes, sin egen eller någon annans, ta del av berättelser som inte hörs någon annanstans – från hur det är att vara diabetesförälder till hur diabetes påverkar nära relationer.

…vad som hände.

På två månader blev Livet och Diabetes den största diabetesbloggen i Sverige. Att det gick så fort förvånade till och med oss. Men det var också ett tydligt kvitto på vår första antagande – att det är ont om plattformar där människor som lever med en av våra största folksjukdomar får prata om den på sitt sätt.

I oktober 2017 hade Livet och Diabetes över 26 000 följare med ett fantastiskt engagemang. För Roche Diabetes Care är det en värdefull tillgång – för att lyssna, för att fråga och för att förstå sin målgrupps behov.

 

”Känner så igen mig! Att ha diabetes typ 1 är ett heltidsjobb man aldrig kan ta semester ifrån..Jag har haft typ 1 i snart 30 år. Har varit berg- och dalbanor, både med blodsocker och mående under nästan lika lång tid.”

”Vad mycket jag lärt mig sen jag gick med på denna sida! Från början var det mest av yrkesintresse eftersom jag har ansvar för en elev med typ 1, men jag ser mer och mer ny fakta för varje dag.”

”Så viktigt med information! Just för att sluta skuldbelägga människor som har en otroligt tuff vardag!”

”Tack för att ni även skriver om typ 2, finns många missuppfattningar.”

26 000 +

Över 26 000 följare

100 +

Över 100 bidragande skribenter

1000

Omkring 1000 nya följare per månad

9/10

Extremt högt relevansvärde på Facebook

Søders uppdrag

• Koncept och strategi

• Design och drift – blogg och Facebook

• Redaktion – rekrytering av skribenter och contentproduktion

• Publicering och marknadsföring

• Löpande analys och målgruppsanpassning